Капризите на времето нанесоха пореден удар на българския зимен туризъм. 

...
Капризите на времето нанесоха пореден удар на българския зимен туризъм. 
Коментари Харесай

Пампорово затвори всички писти, а Банско обяви опасност от лавини

Капризите на времето нанесоха следващ удар на българския зимен туризъм.  Необичайният за януари дъжд в последните дни измете изкуствената снежна покривка на пистите на Пампорово. На уеб страницата на курорта стои предизвестие, че днес всички ски трасета са затворени. Лифтовете също не работят. Банско пък заяви за заплаха от лавини и предизвести скиорите да не напущат очертанията на пистите.

Хотелиерите са в суматоха, тъй като разчитат точно на феновете на снежните спортове. И въпреки че времето към този момент става студено и става типично за сезона, не е ясно дали снеговалежите ще обезпечат задоволителна завивка на пистите в Пампорово или ще би трябвало да се създаде още неестествен сняг.  Очертава се най-кошмарният ски сезон за известния ни курорт.

За разлика от Родопите Рила и Пирин са " по-зимни " -  там сняг по пистите не липсва, като тук-там към този момент натрупал цялостен метър. А Боровец даже към този момент кани най-запалените скиори на нощни спускания на 15 януари. Но в Банско скиорите би трябвало да внимават за лавини.

 

Междувременно в Румъния върви силна реклама на нашите ски курорти. " България откри туристическия си зимен сезон с предложения, които не са за изпускане - 19 евро на човек за една нощ. Търсенето за ски почивка нараства непрестанно след излизането на страната от листата на страните с нараснал епидемиологичен риск ", написа румънският вестник " Адевърул ".

Изданието показва, че до момента най-вече резервации за ски почивка в България са направени за средата на януари и в интервала на зимната ваканция на учениците в Румъния (30 януари - 7 февруари).

" Адевърул " дава на читателите си съответна информация за изискванията у нас:  Ски ваканцията струва около 19 евро на човек на нощувка и закуска в хотел  три звезди и закуска, и 23 евро - в четиризвезден  хотел.  В Боровец полупансионът излиза към 35 евро на човек, а в Пампорово - 27 евро в четиризвезден хотел.

Кабинките на лифтовете се дезинфекцират постоянно, като могат да влизат до четирима души или фамилии с до шестима членове, СПА центровете в хотелите са отворени и туристите могат да релаксират там, пише още  " Адевърул ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР